top of page

Vrací se Běžecká škola Prahy. Hned první školní den

Aktualizováno: 1. 2. 2023



Běžecká škola Prahy 10 je zpět. Po rok a půl trvajícím úspěšném provozu – a pak stejně dlouhé pauze – poskytne servis běžcům v Malešickém parku a okolí. V obvyklém termínu každé úterý od 18 hodin, začíná se 1. září.

„Jsme rádi, že můžeme zase nabídnout naše služby. Těšíme se na staré známé běžce, ale i nováčky, kteří se rozhodnou začít běhat a společná skupina pro ně bude motivací,“ říká Martin Dvořák z agentury SportGroup.cz, která vede běžecké školy i na Praze 4 v Krči a Žlutých lázních (už sedmým rokem!), v Praze 6, nebo Uhříněvsi.

Model je jednoduchý. Společné tréninky obsahují rozcvičení a pak výběh, střídavě i ukázky modelovaného tréninku. Podle počtu účastníků a výkonnosti se případně rozdělí více skupin.

Běžci zde mohou vyzkoušet běžecké boty různých značek (Salming, Mizuno,…) při testovacích akcích, setkají se i se špičkovými sportovci, naposledy se tu objevil například elitní horský běžec Ondřej Fejfar, anebo i maséry či dietology.

Na místě si mohou odložit bundy, klíče i mobily do hlídané šatny, na závěr dostanou lehké občerstvení. To vše zdarma. Není se třeba nikde registrovat ani logovat, stačí jen přijít. V uplynulých měsících se zde vytvořila stálá parta, kterou průběžně doplňovali i náhodně příchozí, kluci, holky všeho věku.

„Snažíme se vyhovět také s individuálním poradenstvím, ať už jste úplní začátečníci, anebo běžci, kteří se připravují na závody. Třeba zrovna ten místní v Malešickém parku, Desítka na desítce, se stane nejlepší výzvou pro další běhání,“ dodává Martin Dvořák, sám bývalý reprezentant v plavání a triatlonu.


6 zobrazení0 komentářů
bottom of page