top of page

TZ:Na kole s ČEZ Kolem Lipna vyrazily stovky závodníků a více než desítka profesionálních sportovců


Letošní novinku ČEZ Lipno Sport Festivalu – cyklovyjížďku i závod si nenechalo ujít více než dvě stovky cyklistů. Nechyběli mezi nimi Jaromír Jágr, Barbora Strýcová ani Jiří Ježek. Trať dlouhou 59 km si navzdory dešti užili naplno a přidali také několik korun do nadačního měšce na ČEZ Oranžovém kole, které se točilo pro dobrou věc.


Letošní ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu je minulostí a s radostným očekáváním vyhlížíme ten další, už dvanáctý. I letos posunuli organizátoři laťku opět o několik stupňů výš a mají v plánu festival dále rozvíjet. „Letošní ročník byl opět nabitý hlavně pozitivní energií, a to je to co nás posouvá dál. Desítky sportovních disciplín, stovky minut energické hudby a tisíce spokojených návštěvníků jsou naším dalším motorem,“ říká spoluorganizátorka festivalu Kateřina Neumannová. Za celou dobu festivalu jej navštívilo téměř 50 000 návštěvníků, o víkendech to bylo v jediný den až 10 000. Mnoho sportovních disciplín s více i méně známými sporty, mistrovství České republiky v kanoistickém maratonu, Lipenský půlmaraton, plavání, volejbal, fotbal, parkur, lezecká stěna, pohádky, koncerty, dětské diskotéky i letní kino. Tak by se dal stručně letošní ročník charakterizovat.


Jak bylo organizátory avizováno, přichystali pro letošní rok velkou novinku. Cyklistický závod nebo vyjížďka ČEZ Kolem Lipna se konala v sobotu 21. srpna a nenechali si ji ujít aktivní závodníci i rodiny s dětmi z Čech i Rakouska. Na startu nechyběla řada olympijských vítězů. Mezi nimi také šestinásobný vítěz cyklistické paralympiády Jiří Ježek. „Jsem nadšený, že cyklistika byla i letos součástí celého festivalu. Tentokrát navíc okořeněná o krásný i když místy náročný závod v krásné scenérii lipenské přírody. Věřím, že si ho všichni užili s námi a už teď se těším na příští rok“, hodnotí závod Ježek, který, jak je jeho zvykem, opět stanul na stupni vítězů. Příhraniční oblast konání závodu přilákala i několik desítek sportovců ze zahraničí a nelze vyloučit, že v příštím roce by mohla trasa závodu vést částečně i na druhé straně hranice.


Na festivalu se šlapalo nejen po cyklostezkách a do kopce, ale i v samotném centru konání akce na oranžových kolech Nadace ČEZ. Ta umožňují zájemcům z řad veřejnosti, aby vlastním fyzickým úsilím – konkrétně šlapáním na speciálně upravených kolech – přispěli na dobrou věc. Přes 100 tisíc korun si tak z druhého víkendu ČEZ Lipno sportovního festivalu odnesly nezisková organizace Roska a obec Lipno nad Vltavou. Svou energií jim kromě stovek návštěvníků přispěli i hvězdní Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, Jaroslav Kulhavý, nebo Jiří Ježek. O týden dříve získaly v rámci stejného charitativního projektu podobnou částku i sdružení Temperi a Otevřená OKNA.

Termín 12. ročníku jedno z největších sportovních festivalů v České repulice oznámí organizátoři co nejdříve. Ze zkušenosti vědí, že řada návštěvníků si svou dovolenou plánuje právě podle této velké sportovní události.

27 zobrazení0 komentářů
bottom of page