top of page

Běžecký happening Prahy 4 zve na bohatý program do Žlutých lázní

Prodloužit si prázdninovou náladu ve slunečních paprscích babího léta chce Běžecký happening Prahy 4 ve Žlutých lázních v Podolí ve středu 10. září. Nabídne příjemné setkání běžeckých osobností i obyčejných lidí, co rádi běhají, k tomu sport, nákupy i koncert.

„Tentokrát nechceme vůbec závodit. Jen se potkat, protáhnout se, popovídat si, objevit třeba zajímavé novinky a užívat pohody,“ říká Martin Dvořák z pořádající agentury SportGroup.cz, která stojí za Salomon Trail Running Cupem nebo Mizuno Running Cupem, a dalšími nejen běžeckými akcemi.

Happening je výroční slavnosti Běžecké školy Prahy 4, prvního projektu v zemi, kdy místní radnice organizuje každý týden pravidelné běžecké výběhy. V tomto případě čtvrtky od 17.30 v Krčském lese, kde se schází často až stovka běžců všech výkonnostních úrovní.

Bohatý program přinese malý běžecký veletrh, kde firmy (Adidas, Salomon, Mizuno, Trail point, Scott, Compress Sport a Newton, Vitaland a další) nabídnou aktuální běžecké novinky za speciální ceny. V 17.30 proběhne společná běžecká RunGo rozcvička pod vedením známých trenérů v čele se Zuzanou Bičíkovou. Následuje lehké vyklusání.

Poté se na pódiu v krátkých vystoupeních s moderátorem Stanislavem Bartůškem objeví známé osobnosti – dietolog Petr Havlíček, progresivní trailový běžec a majitel prodejny Michael Dobiáš, doktor Pavel Pafko, běhající boxer Lukáš Konečný i se třemi dcerami, běhající horolezec Marek Holeček, běžecký učitel a trenér Miloš Škorpil, jeho svěřenkyně Simona Vlašimská, vítězka projektu Women´s Challenge. „Se všemi si pak můžete promluvit v diskusních skupinkách,“ dodává Dvořák.

Mezi tím vystoupí atraktivní skupina Free Run Slovakia. Bývalý přední český běžec Jiří Šoptenko pokřtí knihu o svém legendárním předchůdci Vlastimilu Zwiefelhoferovi. Přijdou i další osobnosti – olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, trenérka a kaskadérka Hanka Dvorská a další. K dispozici budou stánky s měřením krevního tlaku, přístoje InBody na kompletní vyšetření těla, běžecké trenažéry a další atrakce. Na závěr vypukne koncert Davida Krause – i on předtím bude běhat. Další překvapení až na místě!

Areál Žlutých lázní bude pro běžce otevřen po 16. hodině, vstup je zdarma. V případě nepříznivého počasí se program zpod širého nebe přesune do tančírny, takže zábava v běžeckém rytmu pojede za všech okolností.

Program

Od 12.00 Představení různých sportovních výrobců, testování bot a jejich půjčovna zdarma, včetně prodeje dalšího sportovního zboží s akčními slevami. 

(Trail Point, Adidas, Salomon, Mizuno, Scott, Compress Sport, Vitaland, Progress Wear), VZP – měření krevního tlaku a tuku, nutriční poradenství, kompletní vyšetření In-Body.)

Od 16:00 Uvítání moderátorem happeningu Stanislavem Bartůškem, přivítání VIP hostů:

Pavel Caldr, starosta MČ Praha 4, Kateřina Neumannová, David Svoboda, Hana Dvorská, Miloš Škorpil, Dušan Erbs, Marek Odstrčilík, Simona Vlašimská, Michael Dobiáš, Jiří Šoptenko, Marek Holeček, Lukáš Konečný…

17.20 David Kraus se skupinou

17.30 Běžecká lekce

  1. rozcvičení se Zuzanou Bičíkovou – dýchání a poznávání svého těla (10 minut)

  2. běžecká abeceda a rozcvičení Miloše Škorpila (10 minut)

  3. kratší výběh s lektory a VIP hosty (20 minut) – vede Miloš Škorpil, Dušan Erbs…

18.15 Vystoupení Free Run Slovakia, jedna z nejlepší skupin parkour a freerunning na světě

18.25 David Kraus se skupinou

18.35 Marek Holeček – jak běhají horolezci, jak nabírají kondici do výšek atd.

18.50 Petr Havlíček – výživa běžce

19.05 Michael Dobiáš – o běžecké obuvi

19.20 Lukáš Konečný a tři dcery – jak běhají boxeři, jak zapojuje děti do přípravy tad.

19.35 Miloš Škorpil – základy běžeckého tréninku pro veřejnost

19.50 Simona Vlašimská – o sportování v těhotenství a šestinedělí

20.05 Jiří Šoptenko- křest knihy o Zwiefelhoferovi a debata proč teď špičkového vytrvalce

20.15 diskuze s aktéry happeningu

1 zobrazení0 komentářů
bottom of page