top of page

Běžecký happening Prahy 4 opět rozhýbe Žluté lázně


B4 2015 leták A5

V záplavě běžeckých akcí si drží ojedinělou filozofii. Běžecký happening přináší radost z běhu a propojuje všechno dění okolo něho. Po loňské úspěšné premiéře se vrací do Žlutých lázní v Praze-Podolí jako speciální vydání už více než rok rozjeté Běžecké školy Prahy 4. Už příští čtvrtek, 10. září.

„Chceme nabídnout příjemné setkání běžců v ruchu všedního dne, stále ještě doufáme teplého sklonku léta. A pak také neobvyklé proběhnutí po centru Prahy včetně Karlova mostu nebo půvabných zákoutí Vyšehradu a Podolí,“ říká Martin Dvořák ze společnosti SportGroup, která stojí za oběma projekty, školou i happeningem.

V areálu na břehu Vltavy vyrostou stánky běžeckých firem, které nabídnou materiál zdarma k testování a výjimečné ceny svých produktů. Mezi nimi povede od 16 hodin Josef Melen besedy s běžci, kouči a zajímavými osobnostmi – o trailovém běhání, posilovacím programu hiit a tabata, o běhání s dětmi, nebo o tom, jak běháním pomoci dobročinnosti.

Dámy, teď zbystřete, vystoupí i skupina svalnatých chlapíků z Freerun Slovakia. Ano, do půl těla předvědou úžasné kousky včetně metání kozelců. Přijdou i olympijští vítězové Kateřina Neumannová, David Svoboda, mistryně světa Denisa Barešová či atlet Tomáš Janků. Pro děti bude po celou dobu připraveno atletické hřiště. A muziku obstará DJ Profesor.

Po společné rozcvičce včetně běžecké abecedy se pak v 18 hodin vyrazí pod vedením trenérů Běžecké školy Prahy 4 ve skupinách podle chuti i výkonnosti – buď po náplavce až ke Karlovu mostu, anebo vzhůru k vyšehradské skále a do podolských zákoutí. A na závěr čeká protažení a pak posezení se zaslouženou odměnou ve zdejších barech a restauracích. Tam se přesuneme v případě horšího počasí, takže žádný strach ze změny programu.

Přijďte si užít běžecký půlden, těšíme se na vás!

Program Běžeckého happeningu 2015

Místo: Praha 4, Žluté lázně

Termín: 10. září 2015 od 16.00 hodin

Pod záštitou Ing. Zdeňka Kováříka, zástupce starosty MČ Praha 4

Běžecká škola Prahy 4

  1. 16.00 představení různých výrobců bot, testování bot a jejich půjčovna zdarma, včetně prodeje s akčními slevami. (Trail Point …) a dalších výrobců sportovního zboží (Kilpi …..), účast Nadace Atleti pomáhají.

  2. 17.30 úvod Josef Melen, přivítání hostů (Kovářík, Neumannová, Barešová, Svoboda, Vlašimská, Janků) a instruktorů (Barešová podruhé, Erbs, Dobiáš, Nohejl, Kudláček

  3. 17.45 Nadace Vigvam, jak běžci a běžkyně pomáhají dětem, které přišli o své blízké, jak běžkyně Šárka Grygarová, tuhle nadaci rozjela, co je proto třeba dělat, jaké chystá další akce atd.

  4. 17.50 Tereza Bartošová, o důležitosti posilování a cvičení pro běžce, ukázka tabaty

  5. 18.00 vystoupení Free Run Slovakia, jedna z nejlepší skupin parkour a freerunning na světě

  6. 18.10 ukázka záchrany života (viz. Sky Marathon Krkonoše)

  7. 18.15 rozcvička s Denisou Barešovou, mistryní světa v aerobiku

  8. 18.25 běžecká abeceda s Dušanem Erbsem a Petrem Kudláčkem

  9. 18.30 běžecká lekce na dvou vzdálenostech a celkem čtyřech skupinách dle výkonnosti (10 a 5 km), Karlův most, Vyšehrad

  10. 19.30 diskuze o běhání s Kateřinou Neumannovou zejména o běhání pro začátečníky

  11. 19.40 diskuze o běžeckém tréninku v těhotenství a těsně po něm se Simonou Vlašimskou, vítězkou PIM Women´s Challenge

  12. 19.50 závěr akce

2 zobrazení0 komentářů
bottom of page