top of page

Svátek běžeckého trailu, Krkonošskou 50, vyhráli novic Korecký a zkušená Mikešová


Krakonoš už svým běžcům za devět let rozumí. Po týdenních vedrech jim poslal do svých hor časně ranní hustý déšť a ochlazení k patnácti stupňům. Královský trail sezony, Krkonošská 50 (a půlmaraton), zaznamenal další parádní zápis. A přivedl seriálu Trail Running Cupu hodně nováčků, tradiční pole se obměňuje.

Na startu v 9 ve Skiareálu kapky ustaly, čerstvý voňavý vzduch lákal vyrazit a po hodině vyšlo i slunce. Ideální kulisy a výhledy na horská panoramata užívaly téměř čtyři stovky účastníků z dvanácti zemí tří kontinentů.

Závodit se začalo už ve stoupání Mechovou stezkou na Pláně (1185 metrů, prvních 437 výškových metrů). Vpředu se drželi lídři obou tratí až ke Klínovkám. Půlmaratonský Ondřej Matoušek se pak odpoutal v téměř pětikilometrovém seběhu zpod Stohu (1320 m) zpět do Skiareálu. „Ten druhý okruh (přes Svatý Petr na vrchol Krakonoše k Horalu a zpět, pozn. aut.) už jsem toho měl dost, naštěstí tam byl dobrý náskok,“ vydechoval pak v cíli (za 1:38:45) liberecký lyžař ze známé formace Žižkovských tygrů. „Bylo to moc pěkný. Padesátku bych asi dal taky, ale dnes jsem neměl tolik času, snad příště,“ usmál se.


6 zobrazení0 komentářů
bottom of page