top of page

Praha 4 zná Sportovce roku 2021


Městská část Praha 4 vyhlásila na slavnostním večeru na historické Nuselské radnici výsledky ankety Sportovec roku 2021. V aktuálním ročníku tradiční ankety, kterou Praha 4 pořádá ve spolupráci Pražskou tělovýchovnou unií (PTU), se soutěžilo v šesti kategoriích. Jeden sportovec byl uveden do Síně slávy.

Anketa o nejlepšího sportovce Prahy 4 za rok 2021 se uskutečnila ve dvou kolech. V prvním nominovali své kandidáty kluby a tělovýchovné jednoty, poté byly osobní medailonky všech nominovaných sportovců, trenérů a družstev zveřejněny na webových stránkách PTU, aby se obyvatelé Prahy 4 i sportovní veřejnost mohli s jednotlivými kandidáty seznámit. Ve druhém kole ze všech nominovaných vybrala vítěze v každé kategorii odborná komise.


„Konečně už zase mohou sportovci sportovat, lidé se normálně potkávat a byla velká radost moci ocenit od nadějí až po seniory významné reprezentanty Prahy 4 ve všech možných odvětvích sportovní činnosti,“ uvedl 1. místostarosta Zdeněk Kovářík (ODS). „Sport je určen pro všechny a naším cílem je, aby většina obyvatel nacházela sportovní vyžití v Praze 4.“

Do sportovní Síně slávy Prahy 4 byl uveden v pořadí čtvrtý sportovec, Oldřich Svojanovský, reprezentant ve veslování.


Seniorkou roku se stala Eliška Voráčková z Radioklubu OK1KYP, reprezentantka v radiovém orientačním běhu. Tato kategorie je určena pro aktivní sportovce, kteří v roce 2021 dosáhli minimálně 65 let (tj. ročník 1956 a starší).

Sportovním družstvem roku se stali veteráni KVS Praha, reprezentanti v rychlostní kanoistice. Pravidlem je, že družstvo musí sestávat minimálně ze dvou sportovců, kategorie je bez omezení pohlaví či věku.

Kategorii Naděje čtyřky je vyhlašována pro sportovce, kteří v roce 2021 dosáhli maximálně 18 let (ročník 2003 a mladší). Uspělo v ní 10 sportovních nadějí bez rozdílu umístění:

  • Róza Blažková, softbal Eagles Praha

  • Jiří Pavel Češka, atletika Spartak Praha 4

  • Šimon Dukát, radiový orientační běh, Radioklub OK1KYP

  • Karolína Havlíková, moderní gymnastika, TJ Sokol Hodkovičky

  • Michal Jára, atletika, Spartak Praha 4

  • Jasmína Jelínková, taneční sport, TK Maestro

  • Lukáš Kalenský, baseball, Eagles Praha

  • Petr Morávek, plavání, Universitní sportovní klub Praha

  • Bára Švíková, jachting, Yacht Club CERE

  • Jakub Zdvihal, plavání Universitní sportovní klub Praha

V kategorii Trenér roku byla letos nejúspěšnější trenérka plavání Jaroslava Passerová z Univerzitního sportovního klubu Praha.


Sportovkyní roku se stala atletka Moira Stewartová ze Spartaku Praha 4.


Vítězem kategorie Sportovec roku se stal florbalista Filip Forman z Florbalové školy Bohemians.


Fotogalerie - zde

11 zobrazení0 komentářů
bottom of page