top of page

Nadělte si běhání: Vánoční dárek? Trail Running Cup 24



I na vánoce můžete aspoň myslet na běhání. Nejstarší český seriál zážitkových přírodních běhů TRAIL RUNNING CUP má kalendář na příští už třináctou sezonu. Nachystal také vánoční cenu startovného na kompletní program – 2000 Kč, platí až do 31. prosince 2023.

 

Zařazeno je šest tradičních závodů s jedinou termínovou změnou. Brdský půlmaraton (z Kytína) se namísto května poběží v srpnu. „Hledali jsme volnější termín a ke konci prázdnin jsme vždycky závod pořádali,“ vysvětluje přesun Martin Dvořák, ředitel seriálu a tvůrce tratí.

Začne se jako obvykle březnovým Trailem Praha na Petříně (10/5 km), který tvoří jarní trojkorunu s „rovnými“ Kbely a Pečkami. Vrcholným podnikem bývá Krkonošská 50 (+ půlmaraton) první srpnovou sobotu ze Skiareálu ve Svatém Petru. Následuje tedy Brdský půlmaraton (+9 km). Na podzim se pak pokračuje Půlmaratonem Český les z Nemanic (+9 km), oblíbenými Motolskými jamkami (10/5 km) a závěr přinese adventní individuální maraton Praha – Dobříš (+9 km). Startovné na všechny závody bude stát od nového roku 2950 Kč.

„Začínali jsme podporou a zastřešením už existujících závodů, ale postupem času jsme postavili vlastní závody, jejichž charakter držíme komplet podle našich představ. Jsme běžci, děláme závody pro běžce, kteří touží především po zážitku. Absolutní výkon není úplně nejdůležitější, proto i lehce upravujeme zaběhlé okruhy,“ vysvětluje Martin Dvořák, bývalý špičkový plavec a triatlonista, mistr světa v kvadriatlonu, tvůrce tratí.

Také proto bohužel vypadly regiony jako Ještěd, Dolní Morava nebo Lipno, které Trail Running Cup sice běžecky objevil, ale časem v nich komercionalizace převálcovala atraktivní přírodní výjimečnost. „Zato chystáme užší spolupráci se spřízněnými přírodními běhy. Nechte se překvapit, dáme včas vědět,“ dodává Dvořák.

 

 

Trail Running Cup 2024: 16. 3. Trail Praha, 3. 8. Krkonošská 50, 3. Brdský půlmaraton 24. 8., 12. 10. Půlmaraton Český les, 3. 11. Motolské jamky, 7. 12. Maraton Praha – Dobříš.

 

Více informací na www.trailruningcup.cz i na facebooku.

16 zobrazení0 komentářů
bottom of page