top of page

Královský trail sezony Krkonošská 50 hlásí: Připraveno. Běžci čekají jen na dřevaře


Osvědčená jistota jediné opravdu horské trati. A trochu nejistého očekávání možné nové pasáže. Krkonošská 50 (a půlmaraton), královský podnik Trail Running Cupu i celé letní trailové sezony je tady. V sobotu 6. srpna startuje ve Skiaerálu ve Svatém Petru.


Závod nese podtitul Memoriál Ády Klepše, bývalého šéfa Horské služby, který pomohl v začátcích před osmi lety a poté podlehl náhlé zdravotní příhodě při výstupu na Sněžku.

„Na dlouhé padesátce do posledního dne řešíme postup prací na dřevařské cestě od hotelu Horal, kde se odděluje od půlmaratonu, k Boudě u Bílého Labe. Máme připravenou alternativu neznámou a pěknou lesní cestou,“ říká ředitel oblíbené série zážitkových přírodních běhů Martin Dvořák. Letos to je třetí běh po Trailu Praha, Králickém maratonu a Brdském půlmaratonu, nejblíž pak následuje Lipenský půlmaraton (21. 8.).

Předpověď počasí na víkend vypadá slušně, slunce, ale svěže do dvaceti stupňů, nejen ve vrcholových úsecích. Už při vyznačování tratí pozitivně působí zelená barva vegetace, na jaře podpořená relativně solidní srážkovou zásobou. Přitom už loni se tu mluvilo o „Džungli na hřebenech“.


1 zobrazení0 komentářů
bottom of page